sunnuntai 23. marraskuuta 2014

España!

Viikko sitten sain tehtyä paljon tarvitun irtioton arjesta, kun lensin Iiristä ja Ninaa (ja Anttia) tapaamaan Espanjaan. Vaikka Espanjassakin syksy on jo saapunut, oli kuitenkin ilma sen verran lämpimämpi Pariisiin verrattuna, että sai vähän kesäisemmän fiiliksen! Siinä on kyllä isot etunsa kun asuu Keski-Euroopassa, koska vain kahden tunnin ja kymmenen minuutin lennon jälkeen pääsin Espanjan kamaralle.


Tytöt asuvat Fuengirolan Los Bolichesissa, joka on (ainakin minulle) tunnettu mistäpä muustakaann kun suomalaisesta väestöstä. Oli huvittavaa heti huomata, kuinka niin naapurit kuin kauppajonossa olevat ihmisetkin keskustelivat suomeksi ja jotkut olettivat automaattisesti, että mekin ollaan suomalaisia. Kuitenkin espanjalaista tunnelmaa pääsin kokemaan heti, kun järjestimme itsellemme tapas-illan.


Viikonloppu meni rattoisasti ja oli mahtavaa vaihtaa kuulumisia ihan kasvotusten, eikä vain ainaisten tekstiviestien välityksellä. Turistina taas kerettiin toimia kun vuokrattiin auto ja lähdettiin kiertelemään lähiseutuja. Minulle yllätyksenä tuli, kuinka edullista autovuokraus Espanjassa on! Maksoimme vain 40 euroa kolmen päivän vuokrasta. Ensimmäisenä vuokrapäivänä vierailtiin Torremolinoksen rantakaduilla, Fuengirolassa sekä Mijasin vuoristokylässä. Nina toimi meidän hovikuskina ja onneksi niin, itse en olisi välttämättä uskaltanut vuoristoteille taikka espajalaistyyliseen liikenteeseen lähteä ajamaan. Tosin välillä takapenkilläkin sai kunnon adrenaliiniannoksen kun pienellä vuoristotiellä vauhti tuntui aika kovalta ja pudotukset olivat suuria!



Toisena päivänä vierailtiin Marbellassa, jossa ensin tutustuttiin hienoon huvivenesatamaan ja sitten vieä vanhaan kaupunkiin. Päivä oli tosin sunnuntai ja espanjalaiseen tapaan kovinkaan moni paikka ei ollut auki (jos nyt ei lasketa sataman merkkiliikkeitä, joihin minun kukkarollani ei ainakaan ole varaa mennä edes kurkistamaan...) Lisäksi huomasi kyllä, että koko kaupunki oli suunnattu hieman varakkaammille turisteille, koska hintataso oli huomattavasti kalliimpi kuin muualla vieraillessamme. Muuten kyllä olin iloisesti yllättynyt Espanjan hitatasosta, sillä Pariisissa olen jo tottunut siihen, että kaikesta saa maksaa ja yleensä enemmän kuin vähemmän...








Sunnuntai-iltana minut sitten ajettiin takaisin lentokentälle (Shoppailuilla täydennetyn matkalaukun kanssa), josta lähdin takaisin kohti Pariisia ja itse asiassa vastaanottamaan minun seuraavaa vierastani, äitiä. Kotiin palasin henkisesti levänneenä, mutta unta tarvitsevana :D Valitettavasti unta sain vasta yhden jälkeen kun pääsin kotiin, sillä lento oli tunnin myöhässä ja koneessa vieressäni istui alle vuoden ikäiset kaksoset, jotka pitivät huolta, ettei koko koneessa nukuttu... Mutta onneksi lopulta pääsin kotiin vielä viimeisillä metroilla!

Kiitos tytöille ja Antille mukavasta viikonlopusta ja kohta nähdään taas!


1 kommentti: