tiistai 25. marraskuuta 2014

Ravintolasuosituksia

Yksi asia, jota olen täällä Pariisissa ollessa harrastanut paljon, on ulkona syöminen. Tämä suuremmoinen ravintoloiden määrä ja erinomainen hinta-laatusuhde houkuttelee herkuttelemman ehkä joskus jopa liiankin usein! Ajattelin listata tähän hieman ravintolavinkkejä ja vinkkejä ravintolan löytämiseen viime viikon innoittamana, kun oltiin äitin vierailun ajan oikeen ravintoloiden suurkuluttajia!

Kun asuu tällaisessa ravintoloiden luvatussa maassa, on ensimmäinen kysymys aina se, miten valita hyvälaatuinen ja sopivan hintainen ravintola näistä kaikista tuhansista vaihtoehdoista? Itse vietän paljon aikaa Tripadvisor-sivustolla, jossa ravintoloita (ja hotelleja ja turistikohteita yms.) voi vapaasti arvostella kuka vaan niissä vieraillut. Kun osaa hieman suodattaa tekstejä sen mukaan, mikä kuulostaa uskottavalta ja mitkä kommentit ovat johdonmukaisia toisten kommenttejen kanssa, saa hyviä vinkkejä siitä, mihin ravintolaan milloinkin kannattaa lähteä (ja tämähän toimii muuallakin kuin vain Pariisissa, kokeilkaa ihmeessä!)

Toinen nettisivusto, joka Ranskassa on hyödyllinen on La Fourchette. Sivustoa käyttämällä voi lukea ja kirjoittaa arvosteluja ravintoloista, varata pöytiä eri ravintoloihin ja mikä parasta: saada alennuksia tiettyihin ravintoloihin ja kerätä bonuspisteitä, joita voi hyödyntää sitten ravintoloissa käydessään! Itse olen muutaman kerran käyttänyt tätä ja aina olen iloisesti yllättynyt saamistani alennuksista ja ruoan laadusta (nettisivuilla lukee etukäteen mistä ravintoloista alennusta saa ja kuinka paljon).

Ensimmäinen ravintolasuositus on Le Basilic, jossa kävimme Ninan ja Iiriksen kanssa. Ravintola tarjoaa perinteistä ranskalaista ruokaa, joka oli erinomaisesti valmistettu ja hyvin maukasta (jopa kypsäksi paistettu pihvi oli kuulemma herkullista)! Hinnat ovat opiskelijabudjetille hieman korkeita, mutta La Fourchette:n alennuksilla siedettäviä. Hotelli on sympaattinen niin sisältä ja ulkoa ja toisiaan lähellä olevat pöydät tuovat oikeaa Pariisilaistunnelmaa!

Toinen suositus on käydä syömässä Saint-Michelin alueella. Sieltä minulla ei ole mitään erityistä ravintolasuositusta, koska kaikki ravintolat ovat yllättävän edullisia ja ruoka on perustasoista ranskalaista ruokaa. Kolmen ruokalajin menun voi saada kymmenellä eurolla ja ruokajuomatkaan eivät ole hinnalla pilattuja! Jos kuitenkin tekee mieli jotain muuta, virestä löytyy kebebpaikkoja ja niin italialaisia kuin kreikkalaisakin ravintoloita. Ja kun kolme ruokalajin ateria on popsittu mahaan, voi sitä lähteä sulattelemaan kävelemällä Seinen rannalla.

Esimerkiksi La Petite Hostellerie on hyvä "kympin paikka"!

Jo siitä asti, kun olen muuttanut tähän asuntoon, olen kulkenut pienen ja hämyisen ravintolan ohi aivan minun taloni vieressä. Se on etiopialainen ravintola Lac Tana. Koska Pariisista löytyy paljon eri etnisiä ryhmiä, myös ravintoloiden kirjo on valtava. Tämä kuitenkin sattui silmääni toki koska se sijaitsee niin lähellä kotiani, mutta myös koska en ole ennen nähnyt etiopialaista ravintolaa. Kun äiti tuli tänne vierailemaan, ajattein, että tässä olisi hyvä kokeilukohde meille molemmille. Pikkuisen minua alkoi hymyilyttämään, kun tajusin, että meidän oletettiin syövän sormin ja äiti ei uskonut minua. Tarjoilija (ja kokki/omistaja, rooli ei tullut ihan selväksi) ilmeisesti ymmärsi yskän ja tuli näyttämään meille, kuinka eräänlaisella letulla oli tarkoitus kahmaista ruokaa sormin ja syödä siten. Kun äiti toipui shokista, lopulta syöminen onnistu hyvin ja ruoka oli herkullista! Söimme lajitelman erilaisia etiopialaisia perinneruokia etiopialaisen oluen kera. Nam!


Jos haluaa syödä erinomaista ranskalaista ruokaa kohtuuhinnalla aidossa rankalaisessa brasseriessa, kannattaa suunnata Café du Commerce:n. Mukavan ostoskadun "Rue du Commers":n varrella sijaitseva autenttinen ranskalainen ravintola näyttää ulkoa päin vain pieneltä kahvilalta, mutta sisällä aukeaakin kolmen kerroksen kokoinen ruokaravintola. Ravintolasta tekee vielä erityisemmän se, että hyvän ruuan ja kauniin ulkomuodon lisäksi henkilökunta on hyvin ystävällistä (Pariisisssa tämä ei ole mitenkään itsestäänselvää). Kaikki tarjoilijat joka kerroksessa tervehtivät sisään tullessa ja pyyntöihin vastataan heti: Bien sûr, madame, eli tottakai! Ravintolasta voi myös ostaa ostereita ja muita mereneläviä kotiin valmistettavaksi. Käykää ihmeessä katsomassa nettisivuilta (jotka nekin harvinaiset ravintoloille ranskassa) kuvia ja video tästä mainiosta ravintolasta.

Viimeiseksi esittelen hieman erilaisemman (ja eri hintaluokan) ravintolan: Bel Canto. Ravintolan konsepti on se, että sillä aikaa kun vieraat syövät ranskalaista gourmet ateriaa, joka viidestoista minuutti valot himmenevät ja nuoret oopperalaulajat alkavat laulaa tuttuja sävelmiä kuuluisista oopperoista pöytien lomassa. Pariisissa on kaksi Bel Canto ravintolaa ja itse olimme Rivolin ravintolassa, joka on aivan Pariisin kaupungintalon Hôtel de Ville:n vieressä Seinen rannalla.

Ravintolan tunnelma oli aivan mahtava! Nuoret lahjakkaat laulajat vuoroin tarjoilivat ruokaa, vuoroin lauloivat ja ennen kaikkia esittivät oopperasävelmiä. Esiintyjät olivat todella ilmeikkäitä ja vaikka aluksi pelkäsin, että tunnelma voisi olla hieman vaivaantunutta, kun laulaja tulee laulamaan aivan pöytämme viereen, se oli kaikkea muuta! Nautimme täysin rinnoin musiikista ja esityksistä sekä tietenkin erinomaisesta ruoasta. Lopulta viihdyimme ravintolassa kolme tuntia ja niin viihtyivät kaikki muutkin. Lopuksi yksi illan esiintyjistä piti vielä puheen ja nostimme yhdessä maljan laulajille. Ilta päättyi yhteislauluun (emme siis todellakaan olleet Suomessa, vaan kaikki lauloivat yhteen ääneen) ja tunnelma oli rento. Olisin voinut jatkaa iltaa vaikka kuinka pitkään!


Ulkona syöminen ja hyvä ruoka ovat varmasti yksi niistä asioista, joita tulen ikävöimään Pariisista. Tässä oli vain muutama esimerkki, mutta paikkoja ja muistoja kyllä riittää! Vielä minulla on puolitoista kuukautta aikaa tutkiskella uusia ravintoloita ja vierailla vielä niissä, joissa haluaisin, mutta vielä en ole käynyt. Toivottavasti aika riittää!

1 kommentti:

  1. Allekirjoitan kaikki Sinin kommentit ja kehut käymistämme ravintoloista. Maukasta ruokaa, hyvää palvelua ja tunnelmaa ja "oopperamausteisessa" ravintolassa aivan upeita esityksiä, joita kannattaa kuunnella, vaikkei olisikaan minään erityinen oopperafani. Hieno elämys! T. se äiti

    VastaaPoista